Winkelwagen

Traprenovaties

Hoe geef je jouw oude trap een nieuw leven?

Een trap is vaak een prominent onderdeel van het interieur van een woning, maar na verloop van tijd kan deze er versleten of gedateerd uitzien. Gelukkig is er een oplossing: traprenovatie. Met een traprenovatie geef je jouw oude trap een nieuw leven en een frisse uitstraling. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over traprenovatie.

Wat is een traprenovatie?

Bij traprenovatie wordt de oude trap bedekt met nieuwe materialen, waardoor de trap er weer als nieuw uitziet. Hierbij kun je denken aan overzettreden, die over de oude treden worden geplaatst, of aan trapbekleding, zoals tapijt of PVC. Het voordeel van traprenovatie is dat je jouw oude trap niet volledig hoeft te vervangen, waardoor de kosten en overlast beperkt blijven.

 

Waarom kiezen voor een trap renovatie?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor traprenovatie. Allereerst geeft het jouw trap een nieuwe uitstraling, waardoor deze beter past bij de rest van het interieur van jouw woning. Daarnaast verhoogt het de veiligheid, omdat de treden minder glad worden en er minder kans is op uitglijden. Bovendien is traprenovatie een duurzame keuze, omdat je jouw oude trap een nieuw leven geeft en niet zomaar weggooit.

Welke materialen zijn geschikt voor een traprenovatie?

Er zijn verschillende materialen die geschikt zijn voor traprenovatie. Een populaire keuze is PVC, omdat dit materiaal slijtvast en onderhoudsvriendelijk is. Daarnaast is PVC verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins, waardoor je altijd een trapbekleding kunt vinden die past bij jouw interieur. Ook tapijt wordt regelmatig gekozen als trapbekleding, omdat dit materiaal zacht aanvoelt en geluiddempend werkt. Een andere optie is het gebruik van overzettreden, die gemaakt zijn van bijvoorbeeld hout of laminaat. Overzettreden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins, waardoor je jouw trap een geheel nieuwe uitstraling kunt geven.

Wat zijn de kosten van een traprenovatie?

De kosten van traprenovatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal dat je kiest, de grootte van de trap en de mate van afwerking. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat traprenovatie goedkoper is dan het vervangen van een volledige trap. Gemiddeld liggen de kosten van traprenovatie tussen de € 500 en € 2.000, afhankelijk van de gekozen materialen en afwerking.

Gratis Verzending

Bij besteding vanaf €1000

Niet Goed, Geld Terug

14 Dagen retourneren

Hoge Kwaliteit

Minimaal 10 jaar garantie

Veilig betalen

iDeal / Klarna / Sofort